Hoppa till textinnehållet

Hälsinglands Sparbanks Glada Hudik Pris

Sjöbodar Hudiksvall

Glada Hudik Priset instiftades av banken 2011. Förutom äran så får vinnaren 10 000 kr.

Kriterierna för att bli nominerad till priset är helt enkelt att det nominerade företaget eller företagaren på något sätt gjort Hudiksvalls Kommun gladare och attraktivare att leva, verka och bo i under föregående år.

Vinnare 2017

Per Svedberg

Till glädje för både besökare och invånare kan nu Hudiksvall erbjuda ett hotell med havsläge. I modern design kan gästerna njuta av såväl boende som mat av hög kvalité i en vacker omgivning. Ett fantastiskt sätt att använda det havsnära läget som Hudiksvall har. Entreprenören Per Svedberg bidrar starkt till att Hudiksvalls attraktionskraft växer och utvecklas.

Övriga nominerade 2017

Hudik Hus AB

Med sitt nya huvudkontor så visar företaget att man satsar med Hudiksvall som bas. Hudikhus är ett företag med personligt engagemang och som månar starkt om Hudiksvall och dess omgivning. Företagets investeringar och fina tillväxt bidrar starkt till Hudiksvalls utveckling.

Forsa Gårdsmejeri

Ett av Hälsinglands starka varumärken Hälsinge Ostkaka, har fått en stor renässans tack vare Johanna Hildingssons satsning. Forsa Gårdsmejeri är ett anrikt familjeföretag ur flera generationer och Johanna tog ensam över företaget för några år sedan och har redan hunnit få ett flertal priser och erkännanden ifrån branschen. Johanna bidrar till att hålla hantverk och traditioner som är kopplade till Hälsingland vid liv och sätter både Forsa och Hudik på kartan.

Hexatronic

Hexatronic har gjort en fantastisk satsning i Hudiksvall och har visat både stort mod och framåtanda. Företaget betyder mycket för staden och den växtkraft som man visar genererar både arbetsmöjligheter och andas tro och utveckling som smittar av sig.

Except

Med en vision om att skapa mötesplatser för företag med bästa läge i Hudiksvall har Except gjort en imponerande satsning för konferens och mötesmöjligheter för både Hudiksvallsföretag och tillresande. Genom att visa upp en del av Hudiksvalls vackraste vyer och stora möjligheter för företag och människor att mötas har man skapat en arena på ett helt nytt sätt i Hudiksvall.

Tidigare pristagare - Glada Hudik Priset

Vinnare 2016 - Sara Eriksson & Lars Lindblom,
Möljen Café & Grill

Möljen har i sommar gett känslan av att man varit på någon kontinental plats. Sara och Lars nysatsning har starkt bidragit till att man som besökare kunnat glädja sig åt den internationella atmosfär som nu infunnit sig där. Service, mat och dryck av kvalité har besökarna kunnat njuta av, i en miljö som alltid funnits men som först nu kommit riktigt till sin rätt.

Vinnare 2015 - Hans Martin, SenseAir AB

Hans Martin är starkt bidragande till att Senseair AB finns och verkar i Delsbo sedan många år. Med ett hjärta som klappar för Dellenbygden så har han visat att det går att driva avancerad forskning och tillverkning av produkter i världsklass i Delsbo. Hans Martin och hans Senseair AB har under alla år attraherat och sett till att vi fått behålla kompetent arbetskraft i vår vackra kommun. Det har bidragit till att höja den redan höga livskvaliteten ytterligare och det är något som gör oss väldigt glada.

Vinnare 2014 - Radjo Askander

Radjo ser till att gästerna trivs och bjuder på underhållning och mat av hög kvalité. En framgångsrik entreprenör med förmågan att få varje gäst att känna sig som V.I.P. En visionär med fokus på att göra Hudiksvall mer attraktiv att besöka, leva och bo i.

Vinnare 2013 - Pia Forslöf-Nilsson

Med sina färgglada kreationer i form av konstverk, kläder och andra produkter så är det lätt att känna igen att det är design Pia F. Genom åren har hon skapat produkter i olika former som nu är väl kända inom och utom kommunens gränser. Kundernas glädje är det som sporrar Pia att fortsätta med det hon gör. Ett uthålligt företagande som startade för 22 år sedan med målsättning att glädja sina kunder är väl värt att uppmärksammas varför priset år 2013 tilldelas Pia Forslöf-Nilsson.

Vinnare 2012 - Jonas Hamlund och Erik Ohlsson, HudikKalaset

Tre dagar i juli med något för gammal som ung bjöd Hudik Kalaset på. Jonas och Erik lyckade satsning på en mix av artister och underhållning gav besökarna en fest som sent ska glömmas. Årets Hudik Kalas blev en succéartad upprepning av förra årets framgång.

Vinnare 2011 - Carina Wilhelmsson, Gröna Systrar

Carina och hennes verksamhet skänker människor glädje
och inspiration. Carina möter alla kunder med ett leende och ser till att kunden känner sig väl omhändertagen.
Hög servicenivå kompletterat med produkter och tjänster av hög kvalitet gör att man som kund lämnar Gröna Systrar med ett välbefinnande. Hårt arbete ligger bakom den framgång som Carina har med sitt företag.