Hoppa till huvudinnehåll

Skog och lantbruk

Vi på Hälsinglands Sparbank vill vara den naturliga bankkontakten för dig som skogs- och lantbrukare här i vår bygd.

För oss är bygdens utveckling, bland annat genom utveckling av lant- och skogsbruk, en viktig grundsten. Dessutom är vi en självständig sparbank och har kortare beslutsvägar, vilket ger dig som kund en snabbare service.

Som kund hos oss får du tillgång till kompetens inom juridik, ägarskifte, försäkrings- och pensionslösningar, finansiering och placeringar. Du kan kontakta oss om till exempel:

 • Investeringar och affärer. Vad är bäst – äga, samäga eller leasa? Hur kan jag placera mitt överskott? Vad ska jag tänka på när jag köper skog?
 • Likviditet. Få hjälp och råd om finansiella lösningar för att balansera ojämna kassaflöden.
 • Ägarskifte och pensionsplanering.
Three people walking in a forest

Rådgivning kring lantbruksekonomi och skogsnäring

Skog- och lantbrukslån

Ska ni köpa en skogsfastighet eller skaffa en ny lantbruksfastighet? Du kan få hjälp med allt från att finansiera gården och köpa nya traktorer, till att söka EU-stöd. Vi erbjuder bottenlån, avbetalning och leasing, samt ger specialistråd.

Skogskonto

Du som har skog vet hur viktigt det är att kunna fördela inkomsten över flera år. Med skogskonto, skogslikvidkonto och skogsskadekonto får du både en jämnare inkomst och hjälp att fördela beskattningen.

Sparande

Sparande för tillväxt!

Med ett sparande hos oss får du bra ränta på ditt sparande
samtidigt som du är med och bidrar till tillväxt i bygden.

Ditt sparande möjliggör att andra har möjlighet att låna och som kund bidrar du till det lokala förenings, kultur- och näringslivet och skapar tillväxt och livskraft!

Sparkonton för företag

 • Fasträntekonto

  Fasträntekonto passar dig som vill spara med låg risk. Du kan välja på att binda pengarna från tre månader upp till fem år. Kontot kan också öppnas för dig som privatperson.

  Fasträntekonto
 • Placeringskonto Företag

  Fria uttag. Med Placeringskonto Företag skapar du en ekonomisk buffert för ditt företag, samtidigt som pengarna alltid finns tillgängliga.

  Placeringskonto Företag
 • Skogskonto

  Du som har skog vet hur viktigt det är att kunna fördela inkomsten över flera år. Med ett skogskonto får du både en jämnare inkomst och lägre marginalskatt.

  Skogskonto

Aktuellt

Skogsbarometern och Lantbruksbarometern

Senaste rapporten: Lantbruksbarometern våren 2023

Tack vare högre avräkningspriser och krisstöd upplever lantbrukarna bättre lönsamhet än för ett år sedan. Trots detta uppger historiskt få lantbrukare att de vill investera i djurstallar vilket kan få allvarliga konsekvenser för livsmedelsstrategin.

Webbinarium - Hur påverkas skogsägandet av världsläget?

Se webbinariet i efterhand via länken nedan.

Nyhetsbrev

Månadsbrev Skog och lantbruk

En sammanfattande rapport över marknads- och prisutvecklingen inom skogs- och lantbrukssektorn samt en analys över det makroekonomiska läget.

Läs senaste nyhetsbrevsbrevet

I vårt nyhetsbrev får du tips och råd som kan inspirera dig i ditt företagande.