Hoppa till textinnehållet

Mobilt BankID

Med Mobilt BankID kan du legitimera dig digitalt, exempelvis när du ska swisha eller logga in i vår app. Skaffa kostnadsfritt Mobilt BankID: 

 • Ladda ner BankID säkerhetsapp från App Store eller Google Play
 • Logga in i internetbanken eller appen med din säkerhetsdosa

Mobilt BankID till mina barn

För att beställa ett Mobilt BankID till ditt barn behöver du som vårdnadshavare besöka något av våra kontor. Ett Mobilt BankID går ej att beställa via Internetbanken eller appen.

 

Ett Mobilt BankID kan behövas när barnet till exempel behöver:

 • Logga in på 1177 Vårdguiden för att exempelvis se provsvar.
 • Ansöka om körkortstillstånd.
 • Logga in på banken.
 
Har barnet ett Mobilt SäkerhetsID kan barnet enbart logga in på bankens tjänster men ej hos andra företag eller myndigheter.

Skaffa utökad användning av Mobilt BankID

Vill du lägga till nya betalningsmottagare eller höja beloppsgränsen för Swishbetalningar behöver du, av säkerhetsskäl, aktivera funktionen utökad användning på ditt Mobila BankID.

Hjälp med Mobilt BankID?

Kolla igenom vår lista med frågor och svar om Mobilt BankID. Om du hellre vill prata med någon är du välkommen att kontakta oss på 0771-97 75 12!

Villkor

Här hittar du villkoren för Mobilt BankID

Mobilt BankID - frågor och svar

 1. Vad är BankID?

  BankID är en e-legitimation, det vill säga en elektronisk legitimation. Du använder den till att styrka din identitet när du är ute på internet, till exempel på banken, hos Försäkringskassan eller CSN.

 2. Hur beställer jag Mobilt BankID till mina barn?

  Som vårdnadshavare behöver du besöka ett kontor för att beställa ett Mobilt BankID till ditt barn. Detta går inte att göra via internetbanken eller appen.

  Om ditt barn inte har behov av att logga in hos andra företag eller myndigheter kan du som vårdnadshavare beställa ett Mobilt SäkerhetsID i internetbanken eller appen. Läs mer om Mobilt SäkerhetsID.

Skaffa Mobilt BankID

 • Ladda ner BankID säkerhetsapp från App Store eller Google Play
 • Logga in i internetbanken