Hoppa till textinnehållet

Aktier och aktiehandel är ett spännande sätt att spara. Det passar dig som vill vara delaktig och få dina pengar att växa, men samtidigt är medveten om att värdet kan svänga. Hos oss kan du handla aktier till lågt courtage, från 0 kronor. Vi hjälper dig att komma igång med aktiehandel.

Köpa aktier - kom igång

 1. Öppna ett konto

  Börja med att välja vilken typ av konto du vill använda för att spara i aktier - Investeringssparkonto (ISK)* eller en värdepapperstjänst.
  Öppna konto och läs om alternativen

 2. Kolla vad det kostar dig - courtage

  När du handlar med aktier betalar du courtage. Hos oss är det enkelt, storleken på affären avgör courtaget och du behöver aldrig byta courtageklass. Har du under 100 000 kronor sparat betalar du 0 kronor.
  Courtage - se vilket du kan få

 3. Börja söka och köpa aktier

  I internetbanken söker och köper du aktier i något vi kallar börsskärmen. Den hittar du under rubriken värdepapper. När du är inloggad i appen väljer du spara och placera och trycker på sök för att hitta aktierna du är intresserad av.
  Logga in och börja handla aktier

* Investeringssparkonto (ISK) omfattas av den statliga insättningsgarantin för pengar på kontot upp till 1.050.000 kronor. Fonder och aktier omfattas av investerarskydd för värdepapper.

Courtage från 0 kr per affär!

Nu kan du som kund handla aktier till ett fast och lågt courtage
– från 0 kr per affär. Enklare och billigare än någonsin!

Det nya courtaget gäller när du handlar aktier i Appen eller Internetbanken.

Hos oss vet du alltid vad du betalar

0 kronor per affär om du har mindre än 100 000 kronor i totalt sparande hos oss.

0 kr

29 kronor per affär när du handlar för 1 – 25 000 kronor.

29 kr

59 kronor per affär när du handlar för 25 001 – 100 000 kronor.

59 kr

99 kronor per affär när du handlar för över 100 000 kronor.

99 kr

Aktiehandel - våra 5 bästa tips

 • Förstå vad du köper

  Läs på om företaget du ska köpa aktier i innan du bestämmer dig så att du kan göra din egen analys.

   

 • Håll dig informerad

  Håll dig informerad om vad som händer i de företag och på de marknader du sparar i. När du har insikt om såväl företagen och ekonomin som hur aktiemarknaden fungerar ökar dina chanser till lyckade investeringar.

   

 • Spara långsiktigt

  Aktiemarknaden har normalt en långsiktig tillväxt. Det innebär att chansen att lyckas med dina placeringar ökar om de sikt. Investera aldrig pengar som du behöver inom en snar framtid för då kan du tvingas sälja när kurserna gått ner. Men om du har möjlighet att vänta vänder marknaden ofta upp igen.

   

 • Spara regelbundet

  Det är omöjligt att förutse när det är exakt rätt tillfälle att köpa eller sälja på börsen. När du sparar regelbundet minskar du risken att tajma fel.

   

 • Sprid risken

  Minska din risk genom att investera i olika företag, branscher och på olika marknader. Investera helst i minst tio olika företag så att du sprider riskerna. Även om ett bolag kan se både tryggt och lovande ut, kan det komma negativa överraskningar. Det är också viktigt att du sprider ditt sparande mellan olika branscher för att sprida riskerna.

Tips om aktier och börsinformation

Aktienyheter - senaste nytt från vår nättidning Aktiellt

Du kan enkelt köpa och sälja aktier via internetbanken och appen på börserna i Sverige, Norden, Baltikum och USA. Därutöver har du tillgång till aktiehandel på fler marknader via 0650-371 00, våra kontor och mäklarbord.